5 Mart 2015 Perşembe

Bir Şiir Akşamı

               Bir Şiir Akşamı

Geçtiğimiz haftalarda şehrin yerel sayılı  basınlarından olan Sivas Postası’nın kültür edebiyat dergisi olarak okuyucularına sunduğu poyraz edebiyat dergisi adına düzenlenen ve çok uzaklardan şehrimize gelerek bizlerle bir arada olan Sayın Hüseyin Peker beyefendinin de katılımıyla gerçekleştirilen şiir dinletisi düzenlendi.

Genişşşşşş katılımlı bir şölen olmadı ne yazık ki!

Hafızam beni yanıltmadıysa sadece yazılı basından, aynı zamanda Hilal radyodaki programıyla dinleyicileriyle buluşma fırsatını yakalamış olan bir arkadaşımız şereflendirmişti geceyi.  Daha sonraki günlerde bu arkadaşımızın konuyla ilgili yazısına istinaden -çok özür dileyerek- bir şeyler paylaşmak istiyorum izninizle.

İyi niyetlerle oluşturulan program süresince, kendi programınız için ter dökmenizi izledim. İyi izlenimlerle izlemiştim oysa sizi, ta ki konuyla ilgili yazınızı okuyana kadar.

      Yazınızda, nemalandığınız programa emeği geçenlerin isimlerini dahi dillendirmekten özenle kaçınmış olmanızı şaşkınlıkla okudum. Program sonrasında radyonuzda ağırlayıp, övgülerle uğurladığınız isimleri es geçmeniz keza öyle.

"Her fırsatta yanımızda olduğunu belirtenler nedense programda yoktu. En azından derneğin bir çiçeğinin olması gerekirdi. Ya da geldiler biz görmedik"

                Hocam bu satırlarla birçok eleştirileri dillendiriyorsunuz da, sizin yaptığınıza " bu ne perhiz, bu ne lahana turşunu" derler bizim köyde.
siz düzenlenen programı şereflendirdiniz. Biz sizi gayet iyi gördük!
siz gelmişsiniz ama…
programa emekleri geçen insanları dahi görmemişsiniz sayın hocam!
yazık yaaa!
Haaa bu arada, şairler ve yazarlar derneğini temsilen gelen arkadaşları da birçok teferruat gibi gözden kaçırdınız sanırım.

                Öyle ya da böyle şehrin kültürüne katkıda bulunmak adına bir şeyler yapılmaya çalışıldığı ortada iken, tavrınız, yaklaşımınız hiç hoş olmadı bence. İsterdim ki bu ve benzeri programların önünü açacak, yapılan en küçük etkinlikleri değerlendirip, daha iyilerinin ortaya konmasına katkı sağlayacak türde bir görev üstlenseydiniz keşke.

      O çok sevdiğiniz Sivas’ımızı dışarıdan bir gözle izliyorum bir süredir. Bazen, sizi sizden daha fazla sevdiğimi düşünüyorum. Gözlemlediğim, sürekli olarak insanların birbirlerini eleştirdiği. Daha iyisini istemesine karşılık, kendisinin ortaya bir şeyler koymaktan kaçındığı, yapılan olumlu davranışlara dudak bükerek küçümsemenin alışkanlık haline geldiği, açıkçası anlamlandıramadığım garip bir durum var ortada.

El birliği ile meydana getirilebilecek onca güzellikleri, bu ve buna benzer küçük hesaplar, hırslar baltalamakta ne yazık ki.

kaybeden kim?

siz tabii ki

Güzel şeyleri görseniz de dillendiremiyorsunuz. Küçük guruplar halinde hareket etmek ve yapılan güzel işleri sırf karşı taraf yaptı diyerek “ tüüü kaka ” diyerek değerlendirmek sizlerin kaybı. Asıl kaybın kültürünüzün olduğunu anladığınızda o, muhteşem varlığınızın Sivas sınırlarını zorlayacağını göreceksiniz.

sonuç; olumlu da olsa olumsuz da olsa sorumlusu sizsiniz değerle dostlarım.

Haftaya görüşmek dileği ile hoşça ve dostça kalın.
 

Vildan Poyraz Coşkun 
18.03.2012
Yazı No: 21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder