5 Mart 2015 Perşembe

Mikro Birlikteliklerin Ekonomideki İtici Gücü

                Mikro Birlikteliklerin Ekonomideki İtici Gücü

Her günün bitimi yeni bir günün başlangıç müjdecisidir. Başlangıçlar kimileri için huzurlu kimileri için sancılıdır. Tüm değişkenleri iç içe yaşıyor insanoğlu.

            Ekonomiye katkı sağlamak ve belli sorumlulukları yerine getirmek için düşülür yollara. Bu sorumluluklar iştir, okuldur vs. Geride kalanlar ev emekçileridir. Rutin iş sorunluluklarını yerine getirdikten sonra, kalan zamanlarında kendilerini başka diyarlara sürükleyen o sihirli ekranla baş başadırlar artık. Gün gezmelerinin dışında, dünyalarıdır o küçük ekran. Diziler dizilir önlerine istemedikleri kadar. İnsan geninde mevcut olan merak dürtüsü ile kim nereye gitmiş, kim ne yapmışlarla beyin işgal edilir. Kim kimi beğenmiş, kim kimi neden, niçin öldürmüşlerle geçirilen vakit, işin cabası.

            Şiddetten, ahlaksızlıktan şikâyet edilirken, bunların bolca işlendiği programların reytingleri üst sıralara taşınır. Anlayacağınız, hem şikâyet ediyoruz hem de seyretmekten kendimizi alamıyoruz. Bu tezatlıklar içerisinde geçirilen bir yaşam.

            Ev emekçilerimiz, hem ailelerinin tüm sorunluluklarını yüklenirler hem de yukarıda saydığımız işlerin hiçbirini aksatmazlar. Bu nasıl bir enerjidir bilemezsiniz.

            Birçoklarını biliyorum ki aile ekonomilerine katkı sağlamak istemelerine rağmen, işsizlik önlerinde duvar gibi durmakta ve ekonomi noktasında aktif olamamaktadırlar. Dar gelirli olmaları sebebiyle, sermaye gerektiren işlere de girişememektedirler. Hal böyle olunca o ekranın esiri olurlar artık.

            Tam bu noktada asıl değinmek istediğim konuya gelmek istiyorum. Evlerinde ekonomi noktasında ailelerine katkı sağlayamayan,  alt gelir gurubu bireyleri, pasif durumdan aktif duruma getirmeyi hedefleyen sosyal bir proje örneği var önümüzde Mikro kredi projesi.

            Sivas gibi işsizliği en üst seviyede yaşayan bir şehirde, bu kredi ile ev hanımlarımızın ev ekonomilerine, dolayısıyla ülke ekonomisine katkıları mümkün.

            Bu vesile ile mikro kredi noktasındaki bilgilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlgilenen ve bu bilgiler ışığında bir adım atan, cesaretli ev hanımlarımızın olabileceğini düşünüyorum.

            Türkiye’nin birçok şehrinde şubeleri bulunan ve “ne kadar yoksulsunuz, o kadar yanınızdayızsöylemi ile faaliyet gösteren bu teşvik projesinin en önemli özelliği, yeşil kart sahibi olan vatandaşları, mikro kredi ile destekleyip vergi mükellefi olabilecek konuma taşınmasına öncülük etmesidir.

            Başvuru sonrasında size verilen kredinin, bir yıllığına faizsiz verilmesi ve haftalık ödemelerle geri ödemenin yapılması da mikro krediyi cazip hale getirmektedir. İlk etapta size verilen miktar yapacağınız işe göre 500- 1000 tl arasında değişir. Vergi mükellefi olmak isteyen girişimciler ayrıca girişimci kredisi ile de desteklenir.

            Tüm bunların yanında mikro kredi alan herkese ferdi kaza sigortası yapılır ayrıca içeride de  bir kumbara oluşturulur. Bu kumbarada biriken paralar küçük miktarlarda da olsa, krediyi alan bireyleri tasarrufa teşvik niteliğinde olması ise işin bir başka güzel tarafı.

            Evet, üretme noktasında istekli olan ev hanımları ve işsiz gençlerimiz. Mikro kredi ile ilgili sizlere aktarabileceğim bilgiler bu kadar. Bu bilgilerden sonra yapacağınız tek şey, yapmak istediğiniz işe karar vermek. İnanın güzel bir başlangıcınız olacaktır. Ben biliyorum ki, eğer gerçekten istenirse ve azimliyseniz başarabilirsiniz diye düşünüyorum. Ürettikçe kazanacaksınız, para kazandıkça refah seviyeniz yükselecek ve huzurlu olacaksınız.

            Bizler biliyoruz ki kadının ekonomiye katkısı azımsanmayacak kadar çoktur. Geçim sıkıntısı içerisindeki bireyin, ben ne yapabilirim düşüncesinden sıyrılıp “mikro krediyle ben istersem her şey olur” sloganını sizde dillendirin.

            Bu proje, bağışlarla devamlılığını sürdüren bir projedir. Buradan Sivas’ımızın önde gelen işadamlarına seslenmek istiyorum. Sizlerde Kayserili, Malatyalı işadamları gibi insanınıza, dolayısıyla kentinize yatırım yapın lütfen.    

            Aileleri için, kendileri için, dolaylı da olsa ülke ekonomisi için adım atmak isteyen bu insanlara yapacağınız katkılar, bağışlar bu noktada çok değerlidir.

            Her şey insanca yaşamak için.
            Başvuru yapmak isteyenlerin irtibat telefonu: 
             0 312 436 90 90
            İnternet adresleri :
           www.tgmp.net  -  birperimasali.com


           Vildan Poyraz Coşkun
           24.05.2012
           Yazı No: 28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder